Tengeri medve

Tengeri medve

Öreg testvérek....

és kedves vendégek

2018. május 18. - lovjanek

Korfu, május 18.

Mint előre „ígértem”, valóban jó sokára jelentkezem. Zsoltékkal egy kellemes és kényelmes hetet töltöttünk el a Korfu-Parga-Paxos háromszögben, nyaralósan, nem rohanósan. Viszont szinte folyamatosan vitorláztunk ( amikor vízen voltunk), tényleg csak a kikötésekhez/horgonyzásokhoz/indulásokhoz használtuk a motort, kivéve utolsó nap a Korfura visszautazáshoz.

Éveken keresztül járattam egy angol régi hajós magazint ( Classic Boat), amiből nagyon sok hajó neve is megmaradt bennem, hiszen többször szerepeltek, vagy felújítások, vagy versenyek kapcsán, meg hát olyan sok nincs is belőlük. Általában Angliában „dolgoznak” vagy a francia Riviérán versenyeznek. Így meglepődve láttam meg Korfun a Cirke nevű, 1915-ben épült gaffos ketch vitorlázatú gyönyörűséget. Beszéltem a skipperrel is, állítólag a környéken fognak charterezni, tehát még találkozhatunk, talán majd meg is próbálok felkéredzkedni rá. Nem tudom, nevének van-e köze a mitológiai Kirkéhez, én minden esetre elneveztem Csirkének.

Aztán pár napra rá egyszer csak egy másik, szintén angol és híres klasszikus, a Halcion nevű igazi elegáns jacht horgonyzott mellettünk.

Visszatérve Hidasi család programjára, egy, számomra is új helyen, a Pargától délre fekvő Two Rock Bay nevű öbölben horgonyoztunk egy éjszakát. Nagyon romantikus, egy baját állapítottuk meg, taverna nincs a parton. Így aztán társasjátékkal, konkrétan ország- városozással töltöttük sötétedés után az estét.

További programom még bizonytalan, van Korfutól Észak.-Nyugatra két kis sziget, amiket már régen szeretnék felkeresni, de vissza kell térnem a bázisra is, mert vizem, áramom nagyon szűkös, és némi varrási munka is szükséges ( konkrétan a cockpitban lévő párnák huzatának javítása).

A bejegyzés trackback címe:

https://tengerimedve.blog.hu/api/trackback/id/tr6513976870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása