Tengeri medve

Tengeri medve

Kirándulás vízen és szárazon

2017. szeptember 05. - lovjanek

Platania/ Pelion félsziget, szeptember 5. kedd,

1/ Még kicsit Nea Klima

Észre sem vettem,és eltelt egy hét előző jelentkezésem óta. Igaz, eseménydús volt, nem került sor az írogatásra.

Még múlt csütörtökön adódott egy pár órás fizetős fuvarom, nagyon szimpatikus két bukaresti pár, három apró gyermekkel. Úgy látszik, az „üzleti” vonal Kelet-Európára korlátozódik, már vittem szintén román fiatalokat és egy moldáviai családot is. A valóban kellemesen eltöltött fél nap után, a zsebemben fickándozó Eurókkal, gondoltam kirúgok a hámból, beültem már a családdal kedvenccé vált tavernánkba, ahol az ouzó mellé kaptam egy hatalmas adag, pácolt apró halból és polipból álló mezzét, amivel már jól lehetett lakni. Utána még egy főétel és fél liter bor, és a végén az első kettőért nem is kellett fizetnem, arra a tulaj meghívta az ismerős „kapitányt”. Ebben a tavernában díszítik a falakat a naiv stílusú, mulatozó, zenélő, táncoló görögöket mintázó képek, azokból mellékelek néhányat.

2/ Kirándulás Trikerin

Pénteken átlebegtem a Trikeri csatornában található Platania nevű faluba, ahol végre találkoztunk lakóautóékkal, vagyis Ákossal és a már tavasszal útitársául szegődött Balázs nevű barátjával.

A Trikeri amúgy a vóloszi öblöt körbevevő, kifli alakú Pelion félsziget utolsó, déli nyúlványa, nagyon tagolt parttal, apró öblökkel, pici szigetekkel.

De előzőleg elcsábítottam a fiúkat egy hajós túrára, szombaton átmentünk Alonnissos-ra, este megmásztuk a Horát, egyet aludtunk, és vasárnap jöttünk is vissza, mert Ákosék csak egy éjszakára szóló hajón alvást vállaltak.

Aztán a fő attrakció tegnap következett, immár az autóval körbejártuk a Trikeri félszigetet, minden zegét-zugát, minden pici halászfalut, többször megálltunk fürödni is. A táj nagyon vadregényes, buja növényzettel. Ritkán lakott, bár turisták ott is vannak, de nem tömegben, csak elszórtan, kis, eldugott házakban vagy kempingekben. Órákon át kanyarogtunk hegyre fel, hegyről le, öblöket kerülgetve. A félsziget legvégén lévő halászfalu ( Agios Nikolaos, mi más lehetne) pillanatnyi kikötőhelyemtől kb. 20 km légvonalban, de a nap folyamán több, mint 100 km-t tettünk meg 4 keréken.

Ma még lötyögünk itt Plataniaban, aztán holnap elválnak útjaink, Ákosék tovább állnak egy faluval, én meg vissza hajókázok a Szporádokra, hogy némi rákészülés után tényleg elinduljak Dél felé.

A bejegyzés trackback címe:

https://tengerimedve.blog.hu/api/trackback/id/tr4112804996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása