Tengeri medve

Tengeri medve

Békés epizód

2017. május 11. - lovjanek

Methano Vathi, május 11.

Jó reggelt az első szép nyári napon, egyik kedvenc állomásomon.

Tegnap elhagytuk Kiatot, az időjárás is megbékélt a beígértnek megfelelően, és délelőtt 11-re már át is keltünk a Korinthoszi csatornán, és onnan végre teljes vitorlázattal haladtunk tovább.

Célunk a Methano félszigeten ( ez a Peloponnészosz egyik nyúlványa) lévő apró halászfalu, Vathi. Akik jártak már erre velem, biztosan emlékeznek: az apró kikötő, az egész falu néhány ház, béke, nyugalom, megállt az idő. Még bolt sincs, reggel jön a tejes és kenyeres kocsi. Igaz, tavernák vannak, amiket a vitorlázók meg is töltenek esténként.

De a fő atrakció Costas, a bice-bóca, ( talán kicsit autista is) kikötőmester, aki hatalmas agilitással végzi feladatát, vállán egy tekercs vizestömlő, hóna a latt a számlakönyv, amit gondosan kiállít a pár Eurós díjakról. Közben bármi mást is intéz, felvilágosít, taxit rendel.

Bár útvonalunkhoz képest ez kitérő volt, nem tudtam kihagyni, akár több napot is el tudnék itt tölteni, de tovább kell haladnunk, mert a követkeő napokban talán kedvező szelünk lesz, de vasárnap újra északira foldul és megerősödik, addigra el kell bújnunk valahol, terveim szerint Andros szigete lesz, amit tavaly szintén megszerettem.

Mára csak ennyit, folytatás néhány nap múlva.

A bejegyzés trackback címe:

https://tengerimedve.blog.hu/api/trackback/id/tr4712497579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása