Tengeri medve

Tengeri medve

Nehéz, de vidám kezdet

2017. április 23. - lovjanek

Aktio, április 23, vasárnap

Először is köszöntöm régi, és remélhetőleg új kedves olvasóimat.

Valójában kezdő mondatnak a következőt szántam: itt legalább nem esik a hó! Viszont ez nem jelenti azt, hogy a napsütéses időjárás ellenére nincs hideg, főleg ha fúj a menetrendszerű északi szél, márpedig fúj kitartóan. Éjszaka bőven 10 fok körüli, vagy alatti a hőmérséklet, de szerencsére jól betakarózva eddig nem fáztunk.

No de haladjunk sorjában. Múlt szerdán, 12-én indultunk Marci fiammal otthonról. Ez számomra külön öröm, hogy ő jött velem ( az ötlet is az övé volt), és igazán lelkesen, aktívan és konstruktívan segít a hajó körüli teendőkben. Közben jókat beszélgetünk, nagyokat nevetünk.

Megálltunk egyet aludni Gevgelijában ( volt jugoszláv, most macedón-görög határ), ahol egy csevapcsicsával körített kiváló báránysültet vacsoráztunk, tán több is volt a kelleténél. Csütörtök dél körül megérkeztunk Prevezába, bevásároltunk és átmentünk a "bázisra", ahol Starcatcher átvészelte a telet. A tél itt is hasonlóan kemény lehetett, mint otthon, mert szegény hajó elég érdekes tüneteket mutatott, sós, fagyos párával, rozsdával lepett alkatrészek, elkorrodálódott elektromos csatlakozások. De lekesen nekiálltunk a teendőknek, először hajófenék csiszolása, algagátlózása, fa alkatrészek ápolása. Ezzel el is telt a péntek, szombat, közben itt is beköszöntött a görög húsvét, ami idén egybe esett a római katolikussal. Ennek ellenére a vasárnapot és hétfőt is munkával töltöttük, apró javítások, takarítás, már vissza sem tudom idézni, de elteltek a napok. Esténként pedig a kedvenc Panos tavarnában múlattuk az időtt, illetve egyik este átkocsikáztunk Prevezába is a változatosság kedvéért.

A hajó vízre bocsájtását múlt csütörtökre terveztük, figyelembe véve, hogy Marci repülője hazafelé szerdán ( 26-án) megy Korfuról, és legyen időnk kényelmesen oda hajókázni.

Sajnos ez meghiúsult a fentebb idézett problémák miatt, mert motort nem sikerült beindítani. A következő dátumnak a holnapi napot tűztük ki, de már látható, hogy az sem fog összejönni, mert további munkálatok ( főleg elektromos vezetékek, csatlakozások cseréje) szükségesek, hogy a gép biztonsággal működjön. Ráadásul pozitív esetben sem lenne élvezetes hajókázás, csak egy hosszú, hideg, éjszakai motorozás, hogy időben elérjünk Korfura.

Így sajnos szegény Marci "elő-nyaralása" nem a tervek szerint alakult, kocsival fogom a reptérre szállítani. Mindezek ellenére jól érezzük magunkat, és biztos vagyok benne, hogy jó görög módra, lassan minden megoldódik, az idő is melegszik, és ha némi késedelemmel is, de megkezdhetem már-már hagyományos, "tengeri medvés" életemet.

Legközelebb csak akkor jelentkezem, ha már a vízen lebegve, új eseményekről tudok beszámolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://tengerimedve.blog.hu/api/trackback/id/tr112448497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása