Tengeri medve

Tengeri medve

Fritz, a "példakép"

2015. július 27. - lovjanek

Befutott egy német úriember, akinek segítettem többször is az árbocra mászni, mert a radarja nem működik, és azt próbálta megjavítani.

73 (!!) éves, 13 éve járja a környéket egyedül, Görögországon kívül volt Törökországban, Cipruson, Szíriában, Libanonban, Izraelben, szóval feldolgozta az egész Levantét. Elmondása szerint most már elég volt, és hazafelé tart. Szerencséje is volt, mert pl. most Szíria és környéke a polgárháborúk miatt nem lenne vonzó. Amúgy hivatásos tengerész, illetve hajógépész volt, tehát szerintem nem képes elszakadni a tengertől. Azért is gondolom ezt, mert már jó ideje tervezgeti a hazaútját, de folyamatosan halogatja. Hát igen, nem egyszerű innen hazamenni...

A hajója sem sokkal fiatalabb nála, 50 éves, még a "szép emlékű" NDK-ban készült. Nagyon masszív, robusztus, Fritz szerint az Északi-tengerre épült, ugyanakkor belül tágas, kényelmes, funkcionális. Bevallom, nekem nagyon tetszett, továbbra is a régi hajók maradnak a kedvenceim.

Két fotót is mellékelek róluk. Mondjuk a fotón nem látszik, de meglehetősen leharcolt szegény, meg néha a beszéde is zavaros, és a cigit meg meg a sört sem veti meg. Na, majd meglátjuk, én milyen leszek akkorra.

A bejegyzés trackback címe:

https://tengerimedve.blog.hu/api/trackback/id/tr267641930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása