Tengeri medve

Tengeri medve

Szomszédolás

2015. május 09. - lovjanek

Eddig nem volt szó arról, hogy kik vannak körülöttem, milyen a társaság, ha lehet egyáltalán így mondani. A döntő többség egyértelműen nyugdíjas, sokszor még nálam is idősebbek.

Van egy olyan pár, ahol a bácsi bottal közlekedik, a nénit kézen fogva vezeti - talán Arzheimer-es lehet, vagy valami hasonló -, ehhez képest hajón laknak! Persze hogy mozognak is vele, vagy fognak-e, azt nem tudom. Már korábban említettem, ehhez valószínűleg valamilyen megszállottság kell, egy szűk műanyagdobozban élni, csiszolni, festeni, a közös vizes blokkban mosogatni, mosni, ahelyett, hogy otthon ülhetnének a TV előtt. Igaz, egy skandináv vagy angol nyugdíjasnak itt gondolom sokkal olcsóbb az élet, mint otthon, meg az időjárás is kellemesebb.

A nemzetiségi összetétel már vegyesebb, mint a kor. Egyértelmű az angol fölény, természetesen németek is bőven vannak, és holland, svéd, osztrák, francia, olasz. Kelet-Európából lengyelekkel és szlovénekkel találkoztam eddig. Természetesen nem vagyok előítéletes, meg mindig egyén függő, hogy ki milyen. Azért vannak tipikus dolgok. Alapvetően mindenki udvarias, de a németekről azonnal észrevenni, hogy ők azok! A skandinávok ridegek, az olaszok barátságosak, de nem tudnak külföldiül, csak kedvesen hadonásznak stb. Az angolok vegyesek, valószínűleg létszám fölényük miatt is kevésbé tipizálhatók.

Tulajdonképpen erre az egész témára a szomszédomban lévő angol házaspár adta az ötletet. Na ők pont az ellenkezője minden sztereotípiának. Nagyon kedvesek, barátságosak, sokat beszélgetünk, viccelünk, megkínáljuk egymást sörrel, kávéval. Igaz, megfelelően bohémek is, már a csúnya, öreg, ferrocement (beton), minden frinc-franccal felszerelt hajójuk is egy látványosság. Ezzel a hajóval megjárták oda-vissza az Atlanti óceánt egy bő év alatt 8 és 10 éves gyerekekeikkel: Anglia -> Portugália -> Kanári-szigetek -> Karibik -> Azori-szigetek -> haza Angliába útvonalon! Csak pár napja érkeztek, és persze ők is lázasan festenek, csinosítanak, szerelnek. Vagyis szerencsére van társaságom is, nem unatkozom: hasonszőrű őrültek vesznek körül!

A bejegyzés trackback címe:

https://tengerimedve.blog.hu/api/trackback/id/tr247438822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása