Tengeri medve

Tengeri medve

Korfui nyaralás

2016. augusztus 31. - lovjanek

Korfu, augusztus 31.

Naralós

Múlt vasárnap ( 21-én) megérkeztek kedves ifjú vendégeim, kettő pár ( Attila és Judit, Évi és Norbi – nekik előző nap volt az esküvőjük Budapesten – és egy fiatalember, Ákos). Bár nem tettünk nagy utakat, gyakorlatilag a Korfu- Paxi - szárazföld háromszögben lötyögtünk, állításuk szerint jól érezték magukat. Az intenzív hajózás helyett ( mondjuk szél sem igen volt, a második délutánt leszámítva, amikor viszont azonnal beugrott egy kis tengeri betegség, és némi félelem is látszott a szemekben) ők inkább a kényelmes strandolást preferálták.

Aztán vasárnap a nászutas pár tovább utazott Sidariba, hogy végre kipihenjék a hajón töltött hét fáradalmait, és kettesben legyenek, Ákos úr haza Budapestre, Attiláék pedig motort béreltek, és csak az utolsó – tegnap előtti - éjszakára tértek vissza a hajóra. Összességében ha nem is eseménydús, de vidám napok voltak.

Korfu város

Megpróbáltam megszámolni, hány alkalommal jártam már itt, szerintem kb 10 körül lehet. Valahogy sosem volt igazán a kedvencem, hajózási szempontból nem praktikus. Vagy horgonyon Garitsas öbölben, ahol a tavalyi kemény éjszaka emlékei kisértenek, vagy az óváros mellett, mocskos, büdös, igaz, ingyenes kikötőben lehet megállni, de szolgáltatás, áram, vízvételi lehetőség semmi, viszont jó drága az egész város – legalábbis az én pénztárcámnak – és dugig van turistával.

Mégis, ahogy most többet sétafikáltam egyedül, ráérősen, kezdem megszeretni. Ha az ember képes a tekintetét elfordítani a szuvenír, ékszer, cipő, papucs, póló, tréfás faragványok és még az ég tudja milyen boltokról – nem könnyű – és kicsit felnézni az épületekre, templomocskákra, bemenni a zegzugos utcácskákba, azért csak megfog az ódon hangulat, a kellemesen kevert ( olasz-görög ) mediterrán miliő.

További tervek

Szél a napokban abszolút nem várható ( viszont még mindig pokoli meleg van), a „bázisra” hazamennem nincs sok értelme ( Janó barátomék 2 hét múlva érkeznek ide Corfura), kacérkodom a gondolattal, hogy befizetek egy albániai kirándulásra. Amennyiben megvalósul ( tulajdonképpen csak ár kérdése) természetesen beszámolok róla.

A bejegyzés trackback címe:

https://tengerimedve.blog.hu/api/trackback/id/tr711665196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása