Tengeri medve

Tengeri medve

Reggeli szertartás

2015. április 25. - lovjanek

Mivel javítási munkalátok miatt napjaim egyelőre csak várakozással telnek, minden reggel kihasználom a várostól távol eső kikötő ingyen mikrobusz szolgáltatását, ami átvisz Prevezába. Már tavaly is éltem ezzel a lehetőséggel, amikor 10 napot töltöttem a szomszédos, eggyel puccosabb kikötőben, ráadásul az szórakoztatóbb volt, mert motorcsónakkal tettük meg az utat. Na de a busz is megteszi.

A velem szemben lévő oldalról fényképeztem lakhelyemet: kikötők sok árboccal.

imgp5383.JPG

Ilyenkor van lehetőség vásárolni, kicsit sétálni, bámészkodni, hogy ne csak a parton álló hajók között éljen az ember. Már tavaly felfedeztem a tengerparti sétány végén, a kevésbé turistás vidéken egy tavernát, ahol 2 EUR egy ouzo, és mellé járnak némi mezze szerű falatok is. Igy a buszra várva élek is ezzel a lehetőséggel, és nem az alkohol a lényeg benne, a fogmosó vízzé hígított ouzo 30-40 perc alatti elkortyolgatása nem az otthoni hajnali feles megfelelője. Egyben a reggeli is meg van oldva, eddig a következőket kaptam:

1/ marék frissen sült szardínia, paradicsom, kenyér
2/ sült hús falatok, főtt tojás, paradicsom
3/ másik típusú sült hús, fűszeres sült krumpli (nem Meki, teljesen házias)
4/ pikáns, citromos rizottó, benne két szem kagyló

Tehát nagyjából nem érdemes a reggeli készítésével bajlódni. És visszautalva előző bejegyzésemre a turisták által ellepett versus helyi hangulatra: ma csak száz eurósom volt, mire a gazda néni mondta, majd holnap rendezzük. Mellékelek is két képet a helyről, főleg az utca másik oldalára kitett, kis virággal, lámpással díszített vendég csalogató asztal a jópofa. És még egy fotó: a kikötőben nem csak kutyák, de csacsik is laknak, akik a hajók között legelésznek. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://tengerimedve.blog.hu/api/trackback/id/tr927389456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása